Formandskabet for censorkorpset i fysik

For hvert fag, hvori der undervises ved universiteterne, beskikker Uddannelses og forskningsministeriet et landsdækkende korps af censorer. Disse censorer vælger et Censorformandsskab, der har til opgave at:

• repræsentere censorerne i censorkorpset over for universiteterne og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering

• fordele opgaverne til censur blandt censorerne i censorkorpset efter samråd med universiteterne

• indstille censorer til beskikkelse

• rådgive universiteterne om prøvernes form og indhold

• afgive en årlig beretning til universiteterne på baggrund af censorernes indberetninger

• medvirke til en løbende dialog om udviklingen i prøve- og eksamenssystemets kvalitet, herunder eksamensopgavernes kvalitet, ved mindst hvert andet år at afholde censormøder med censorerne i censorkorpset og kontaktmøder mellem universiteterne, herunder aftagerpaneler, og censorerne.

Censorformandskabet for Fysik

Hans Otto Uldall Fynbo

Professor Institut for Fysik og Astronomi

Ian Bearden